To Accompany

Kleuren van je pad

Vinden van een nieuwe baan

Voor iedereen die geen behoefte heeft aan een volledig traject, maar zelf wil kiezen uit het aanbod:

Inzicht in competenties, rollen en drijfveren

Met behulp van opdrachten en inzet van coachingspellen wordt inzichtelijk gemaakt wat jou het beste omschrijft. Aan de ene kant om wellicht een bewuste keuze te maken. Aan de andere kant ook om deze goed onder woorden te brengen in je CV, op LinkedIn en/of in je motivatiebrief  (2-3 gesprekken).

CV-scan

Recruiters besteden gemiddeld 6 seconden aan het beoordelen van een CV. Tijdens het opstellen of bijslijpen van je CV werk je aan een logische opbouw. Een opbouw die duidelijk en snel te scannen is voor de lezer. Aan een CV waarmee je een optimale eerste indruk achterlaat en die toegeschreven is op de functie waar je naar op zoek bent (1-2 gesprekken).

Schrijven van een enthousiaste en inhoudelijke motivatie(brief)

Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat honderden mensen reageren op een vacature. Hoewel via-via de meeste banen ingevuld worden, wil je ook reageren op vacatures die je aanspreken. Aan de hand van een door jou meegebrachte vacature wordt deze geanalyseerd. Daarnaast zoek je onder begeleiding naar informatie over de organisatie op internet. Met de uitkomsten wordt een opzet voor een persoonlijke, inhoudelijk onderbouwde brief gemaakt (2 uur).

Individuele LinkedIn Workshop

LinkedIn is niet meer weg te denken bij het vinden van een nieuwe baan. Tijdens deze workshop neem je plaats achter de computer. Stap voor stap worden alle functionaliteiten van LinkedIn door gelopen. Vervolgens krijg je informatie over hoe je een profiel vult en je LinkedIn kunt gebruiken om werk te vinden of gevonden te worden (2 uur),

Persoonlijke netwerkworkshop

Netwerken blijft dé manier om aan een andere baan te komen. Iedereen weet het, maar toch hangt er vaak een negatief tintje aan. In deze workshop wordt netwerken luchtiger gemaakt. Word je je bewust dat je van nature al netwerkt. Na afloop heb je een vorm van netwerken gevonden die bij je past en hoe je een netwerk opbouwt en onderhoudt (2 uur).

Voorbereiden op een sollicitatiegesprek

Met behulp van veel voorkomende vragen en door recruiters en HR gebruikte methodieken (STARR en communicatiemodel) bereid je je voor op een aankomend sollicitatiegesprek. Voorafgaand aan de afspraak werk je de antwoorden op de vragen uit. Tijdens de afspraak krijg je feedback op de uitgewerkte antwoorden en oefen je een kort gesprek (2 uur).

Jobcrafting, duurzame inzetbaarheid

Ben je niet helemaal tevreden meer over je baan, maar vind je het te vroeg om van baan te wisselen? Een korte loopbaanreflectievragenlijst helpt je inzicht te krijgen in de huidige situatie. Het geeft je de mogelijkheid om te berusten in de huidige situatie of actie te gaan ondernemen. Als je actie wilt gaan ondernemen word je in de gesprekken aan het denken gezet over acties die je werkplezier kunnen vergroten. Hoe je kunt sleutelen aan je baan tot deze meer naar je zin is of wat kan bijdragen om in de toekomst makkelijker een stap te zetten naar een andere functie intern of extern (2-3 gesprekken).

Voor prijsinformatie of nadere informatie over het aanbod, ben ik te bereiken op onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.


Contact

E info@toaccompany.nl

T 06-14743500